• Mag ik een megafoon meenemen in de Vonke?
  Als supporter, rots in de branding, moedig je jouw kandidate natuurlijk zoveel mogelijk aan op en/of naast het podium, met het nodige respect voor de medekandidates, jury en presentator Erik Burke. Schraap je keel en roep zo luid je kan om haar bij te staan. Grote toeters en bellen, muziekinstrumenten, vaten, sirenes en andere lawaaimakers laat je best thuis.
   
 • Hoe kleedt een Tinekeskandidate zich?
  Zoals het eerste zinnetje van het liedje “Tineke van Heule” verraadt (Tineke van Heule ons maartje), droeg een Tineke in de beginjaren van de verkiezingen een schortje, klompen en een sjaaltje. Vandaag geef je een moderne, eigen touch aan deze traditie. Je kan ook een accent overnemen dat linkt naar het thema. Zorg voor gemakkelijke kledij, zodat er bij praktische proeven niets verkeerd loopt.
   
 • Meedoen aan Tineke van Heule, een financiële investering?
  Heel wat handelaars in Heule zijn bereid hun steentje bij te dragen om in sponsoring de T-shirts van de supporters mee te helpen financieren. Creativiteit kost geen geld, dus denk ook eens "out of the box". Zorg ook zeker dat je je Tinekesoutfit later nog kunt dragen, waardoor je geen verloren kosten maakt. Ook de werkgroep probeert jullie kosten te minimaliseren door in te staan voor de kookproef, affiches en toegangskaarten voor de ouders voor de verkiezingsavond en fuif op vrijdagavond voor de kandidate zelf.
   
 • Wat met al die voorbereidingen?
  Vakantie blijft vakantie voor de kandidates. Op de presentatieproef en wat theoretische proeven na, hoef je helemaal niets voor te bereiden.