<< Terug naar overzicht

Heule feest. Natuurlijk!


30/04/2016

Je hebt het misschien al gehoord of gezien op onze affiche, maar dit jaar trekken de Tinekesfeesten resoluut de groene kaart. Steeds meer festivals kiezen ervoor om duurzamer en meer ecologisch te worden. Natuurlijk konden de Tinekesfeesten niet achterblijven.

Het thema zal dit jaar, zoals altijd, overal aanwezig zijn. Zowel op Heuleplaats, als in de tent en bij de verkiezing van Tineke van Heule houden we onze ecologische voetafdruk in de gaten. We zullen er bijvoorbeeld voor kiezen om decoratie te maken uit gerecycleerd materiaal of materiaal dat we vroeger al aangekocht hadden, maar nu in een nieuw jasje steken.

Ook de communicatie verloopt op een zo duurzaam mogelijke manier: we drukken dubbelzijdige flyers op gerecycleerd papier. Ook Ons Maartjen zal op zo’n papier gedrukt worden. Bovendien wordt het boekje ook te voet bedeeld. Dus niet via de post of met de auto. Verder kiezen we dit jaar ook voor een héél natuurvriendelijke gadget. Geen weggesmeten geld of vervuilende plastiek. We kunnen er momenteel niet verder op in gaan, maar hou zeker en vast onze website en sociale media in de gaten!

En laat ons vooral niet vergeten dat we lekker bier uit Bellegem drinken. Lokaal dus minder vervoer en dus minder milieuvervuiling.

Natuurlijk zijn dit allemaal kleine stappen, maar de Tinekesfeesten hebben nog veel meer in petto. Meer lees je in Ons Maartjen en binnenkort ook nog veel meer op deze website!

Samen gaan we voor duurzame Tinekesfeesten!