<< Terug naar overzicht

Kaat Verhenne


Kandidate 3

Kaat heeft net haar laatste jaar Wiskunde Wetenschappen in het Spes Nostra Heule erop zitten en droomt ervan om later dokter te worden. Binnenkort start ze dan ook met de opleiding Geneeskunde. Als ze niet met haar neus in de boeken zit, is ze vast en zeker aan het sporten. Kaat is de sportieveling onder de kandidates. Ze was jarenlang lid van een zwemclub (competitiezwemmen op provinciaal niveau) en doet ook aan turnen. Ze geeft haar kennis ook graag door als trainster toestelturnen bij de kleuters.

WAAROM DOE JIJ MEE AAN DE TINEKESFEESTEN?

“Al van jongs af aan wilde ik deelnemen aan de Tinekesfeesten. Vorig jaar werd ik Tineke van Heule Watermolen. Een avond genieten van begin tot einde. Maar ik wil meer: tijdens de Tinekesfeesten kan ik een volledig weekend het beste van mezelf geven!”

WIE OF WAT NEEM JIJ NAAR EEN ONBEWOOND EILAND?

“Mijn 2 broers en ouders. En als het kan ook mijn vrienden. Daarnaast zou ik zeker eten en drinken meenemen om te kunnen overleven.”

ALS JE UIT IEDEREEN IN DE WERELD KON KIEZEN, MET WIE ZOU JE DAN EENS WILLEN GAAN ETEN?

“Een superster zou tof zijn, maar iemand van uit de wetenschap lijkt mij zeker ook interessant. Einstein bijvoorbeeld. Dan zou ik hem kunnen vragen hoe hij tot al zijn formules gekomen is. Of hoe een uitvinding tot stand komt. Ik ben enorm geïnteresseerd in de fysica.”